Mjalti kristalizohet natyrshëm me kalimin e kohës, por kjo nuk do të thotë që ju duhet ta hidhni kavanozin kur kjo të ndodhë. Për fat të mirë, kristalizimi nuk ndikon negativisht në shijen ose cilësinë e mjaltit. Në fakt, sipas Zeke Freeman, themeluesit të kompanisë së mjaltit Bee Raw, mjalti i kristalizuar pjesërisht ose plotësisht mund të ketë një shije më të pasur.
Mjalti kristalizohet natyrshëm me kalimin e kohës, por kjo nuk do të thotë që ju duhet ta hidhni kavanozin kur kjo të ndodhë. Për fat të mirë, kristalizimi nuk ndikon negativisht në shijen ose cilësinë e mjaltit. Në fakt, sipas Zeke Freeman, themeluesit të kompanisë së mjaltit Bee Raw, mjalti i kristalizuar pjesërisht ose plotësisht mund të ketë një shije më të pasur.
Përdoreni atë si një shtresë dolli
Gjëja më e mirë për mjaltin e kristalizuar është se mund ta përhapni pa pikuar kudo. Përhapeni atë në dolli me fruta, djathë dhie ose domate të freskëta për një meze të lehtë të ëmbël dhe të shijshme pa shumë përpjekje.
Mjalti i pastrimit ndihmon në “bllokimin” e lagështirës, që do të thotë se ju mund të përdorni mjaltë të kristalizuar si një eksfolues për trupin ose flokët tuaj, struktura pak e trashë e sheqerit është një mënyrë natyrale për të hequr papastërtitë nga lëkura e kokës ose lëkura juaj.
Mbi një tas mëngjes
Mjalti i kristalizuar ka shije po aq të mirë sa mjalti tradicional në kombinim me ushqime të tilla si kos ose bollgur.
Përzieni çajin
Pasi mjalti të jetë shkrirë në çajin e nxehtë, kristalet zhduken. Kaq e thjeshte!/abcnews.al