5 arsyet pse nuk duhet të shkoni në muajin e mjaltit menjëherë pas dasmës

schedule17:40 - 22 Qershor, 2022

schedule 17:40 - 22 Qershor, 2022

Të sapomartuarit zakonisht nisen për muajin e mjaltit menjëherë pas dasmës së tyre ose ndoshta disa ditë më vonë. Megjithatë, kjo traditë duket se është injoruar nga shumë çifte në ditët e sotme, të cilët në vend të kësaj e vonojnë udhëtimin e tyre për disa muaj. Ndërsa disa çifte mund të mendojnë se kjo është absurde, pasi momenti magjik ka mbaruar, rezulton se mund të jetë më e zgjuar të marrësh pak kohë në këtë udhëtim.

Më poshtë do të gjeni 5 arsye shumë bindëse pse vonimi i muajit të mjaltit mund të jetë i dobishëm.

Ke më shumë kohë për të kursyer para

Dasma mund të jetë ceremonia më e shtrenjtë që mund të organizoni ndonjëherë për veten tuaj. Dhe shumë çifte shpenzojnë pothuajse të gjitha kursimet e tyre në atë ditë të veçantë, që do të thotë se muaji i mjaltit do të jetë më i rëndë për ta. Pra, mund të jetë më praktike dhe më e lehtë për çiftin ta shtyjë atë për disa muaj apo edhe një vit. Në këtë mënyrë ai do të mund të kursejë mjaftueshëm para, në mënyrë që të jetë i lirë të shpenzojë atë që do dhe jo atë që i ka mbetur.

Do të keni mundësi të keni më shumë pushim nga puna

Shumë çifte marrin pushim nga puna për t’u martuar dhe shijojnë pak kohë të lirë para dhe pas ditës së madhe. Përpjekja për të shtrydhur në muajin e mjaltit gjithashtu mund t’i lërë çiftit vetëm disa ditë për të udhëtuar. Kështu, vonesa do të thotë që ai do të ketë kohë të mbledhë të gjitha pushimet e tij dhe të largohet për një periudhë më të gjatë kohore. Ndoshta çifti mund të kombinojë pushimet verore me një muaj mjalti relaksues që nuk do ta harrojë kurrë.

Do ta planifikoni pa stres

Gjërat që do t’ju duhet të planifikoni për martesën tuaj janë tashmë të vështira dhe stresuese. Ju nuk keni nevojë për një muaj mjalti si një gjë shtesë për t’u shqetësuar. Pra, në vend që të bëni kaq shumë përpjekje për kaq shumë gjëra gjatë një periudhe kohore, mund ta bëni atë më të qetë. Në këtë mënyrë, do të keni gjithë kohën që ju nevojitet për të organizuar sa më mirë udhëtimin tuaj.

Do të keni diçka argëtuese për të pritur

Jeta e përditshme mund të jetë mjaft e ngarkuar dhe e lodhshme, dhe dasma juaj është një oaz i madh në të gjithë këtë. Pra, mund të jetë më mirë të shijoni jehonën për disa muaj përpara se të filloni muajin e mjaltit. Do të keni diçka super emocionuese për të pritur për të shpëtuar nga shqetësimet tuaja dhe për të rindezur dashurinë tuaj me burrin tuaj. Ju mund ta shihni atë si një zgjatje të festës suaj të dasmës.

Do të jeni më të qetë

Të duhet të planifikosh një martesë dhe të sigurohesh që çdo gjë të jetë perfekte dhe që të gjithë të jenë të lumtur gjatë ditës mund të jetë rraskapitëse. Kështu që vajtja në muajin e mjaltit ditën tjetër mund të shtojë stres shtesë. Ndoshta është më mirë të ktheheni në jetën normale për disa muaj dhe më pas të bëni udhëtimin tuaj emocionues dhe freskues. Kjo vonesë e shkurtër do t’ju japë energji të mjaftueshme për të zbuluar vende të reja dhe për të kaluar kohë me njëri-tjetrin./abcnews.al