Ngrënia e një molle në ditë ndihmon në djegien e yndyrës së barkut, ndërkohë që mund të kontribuojë edhe në humbjen e peshës që mund të arrijë deri në katër kilogramë në vit.
Përmbajtja e fibrave të këtij fruti krijon ndjenjën e ngopjes dhe kështu ngrënia e tij para vaktit ndihmon në konsumimin e sasive më të vogla të ushqimit , si dhe shmangien e ushqimeve të tjera jo të shëndetshme.
Në fakt, sipas nutricionistit të njohur Rob Hobson, mollët janë tre herë më të ngopura se një copë çokollatë , dhe sigurisht shumë më të shëndetshme.
“ Mollët përmbajnë 1,2 gram fibra dietike për 100 gram fruta , gjë që na bën të ndihemi të ngopur dhe parandalon ndjenjën e urisë, veçanërisht kur konsumohet para vaktit”, tha zoti Hobson.
” Pektina, fibra që gjendet në mollë, gjithashtu ndihmon në rregullimin e baktereve në zorrë (mikrobiomën), shumëllojshmëria dhe ekuilibri i të cilave shoqërohet me parandalimin e shtimit të peshës dhe akumulimin e yndyrës në trup,” shtoi ai.
Ngrënia e një mollë në ditë për një vit konsiderohet gjithashtu një plan premtues nga dietologia Lucy Dawson, e cila tha se “ngrënia e një molle çdo ditë para darkës mund të jetë zgjidhja për të hequr qafe kilogramët që kemi vënë gjatë bllokimit”.
Më në fund, një studim i kryer nga Shoqata Britanike e Prodhuesve të Mollës dhe Dardhës tregoi se konsumimi i përditshëm i një fruti para darkës mund të ndihmojë në humbjen e peshës që shumica e njerëzve vendosin gjatë karantinës së këtij viti./abcnews.al