3 mënyra si të qetësoni mendjen dhe trupin në çdo kohë

schedule22:12 - 19 Janar, 2021

schedule 22:12 - 19 Janar, 2021

Merrni vetëm disa minuta çdo ditë për ta sjellë veten në një gjendje qetësie dhe mirëqenieje duke përdorur një kombinim të meditimeve të drejtuara dhe teknikave të ndërgjegjësimit. Teknikat janë një metodë e thjeshtë, praktike e relaksimit për këdo.

  1. Frymëmarrje e vëmendshme.

Mënyra se si marrim frymë ndikon në sistemin nervor. Studimet tregojnë se frymëmarrja e ndërgjegjshme ngre aktivitetin e sistemit nervor parasimpatik dhe ul aktivitetin e sistemit nervor simpatik. Praktikoni dhjetë minuta frymëmarrje të kujdesshme në ditë për të lehtësuar nivelet e stresit dhe për të trajtuar ankthin.

  1. Ngrënie e vëmendshme.

Ushqyerja e trupit tuaj me ushqime të shëndetshme dhe natyrore është e rëndësishme. Sidoqoftë, mënyra se si ushqehemi është edhe më e rëndësishme. Në botën moderne, njerëzit shpesh hanë me nxitim duke u përpjekur të kursejnë kohë. Kjo rezulton në ngrënie ndërsa jemi të stresuar, tretje të dobët, mbipesha dhe depresioni. Ushqimi i vëmendshëm është një mjet i fuqishëm për të fituar kontrollin e trupit tuaj. Mund të ndihmojë në rifitimin e ndjenjës së lehtësisë dhe lirisë me ngrënien, për të përmirësuar tretjen, për të lehtësuar nivelet e stresit dhe për të gjetur një ekuilibër.

  1. Pozicionet e yogas.

Yoga është një praktikë e shkëlqyer, e cila mund t’ju ​​ndihmojë të relaksoheni, të lehtësoni nivelet e stresit, të përmirësoni fleksibilitetin, të ndërtoni forcë dhe të gjeni një ekuilibër. Në mënyrë që të relaksoheni trupin tuaj, duhet të filloni me praktikimin e pozicioneve të lehtë të yogës të tilla si, poza mace-lopë, poza e fëmijës, përkulja në këmbë./e.b-abcnews.al