21 Nëntori, shënohet Dita Botërore e Televizionit

schedule10:54 - 21 Nëntor, 2020

schedule 10:54 - 21 Nëntor, 2020

Sot shënohet Dita Botërore e Televizionit.

Kjo ditë simbolizon komunikim dhe globalizimin në botën bashkëkohore.

Kjo ditë është shpallur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1996 dhe i ka bërë bashkë për herë të parë, institucionet kryesore të industrisë mediale, Unioni Evropian i Transmetuesve (EBU), Asociacioni i Televizioneve Komerciale në Evropë (ACT) dhe EGTA Asociacioni i Radio Televizioneve me bazë në Bruksel.

Sakaq, Asamblea e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, përmes rezolutës që shpalli 21 nëntorin Ditë Botëtore të Televizionit, i fton të gjitha shtetet anëtare ta respektojnë këtë ditë, duke inkurajuar shkëmbimet globale të programeve televizive që të shfrytëzohen, ndër të tjera, për cështje të tilla si paqes, sigurisë, ekonomisë, zhvillimit social dhe rritjen e shkëmbimit kulturor. l.k/abcnews.al