20 karakteristikat që femrat kërkojnë te ju, a i keni ato?

schedule14:14 - 6 Janar, 2023

schedule 14:14 - 6 Janar, 2023

Nëse e keni menduar shumë herë se çfarë karakteristikash duhet të përvetësoni për t’u bërë tmerrësisht simpatik për një femër, përgjigjen jua jep studimi i American Menshealth.

Më shumë se 1000 gra zbuluan se cilat janë ato karakteristika që e bëjnë një mashkull të parezistueshëm. Moshat e tyre varionin nga 21-54 vjeç dhe dolën me 20 karakteristikat që kërkojnë tek një mashkull.

Këto karakteristika ndahen në 4 nënkategori: Sjellja, personaliteti, aftësitë dhe pamja e jashtme.

Për sa i përket pamjes

 1. Të kesh stil: Një mashkull që kujdeset për veshjen e tij do të vlerësojë edhe stilin e një femre të kuruar pa u ndjerë në disavantazh përballë saj.
 2. Keni një fytyrë simpatike: Simetria e tipareve të fytyrës nxjerr sharm, si mollëzat e forta.
 3. Jini të gjatë: 15% e grave thanë se duan që një burrë të jetë më i gjatë se ata.
 4. Jini muskuloz: Vetëm 13% e vendosin trupin në formë shumë lart në prioritetet e tyre.
 5. Të jetë në gjendje të mirë fizike: Kryesisht sepse kjo tregon se mashkulli ka disiplinë dhe vetëkontroll. 12% e grave që morën pjesë në anketë deklaruan se këtë karakteristikë e kërkojnë tek seksi i kundërt.

Për sa i përket sjelljes

 1. Bëhu besnik: Më shumë se 8 në 10 gra (84%) e vendosin besnikërinë në krye të listës së cilësive që kërkojnë te një mashkull.
 2. Nuk kanë frikë nga angazhimi: Femrave nuk u pëlqen një mashkull që nuk e lejon veten të dashurohet dhe dashurohet. Tre nga katër femra (75%) thanë se u pëlqejnë meshkujt që nuk kanë frikë nga angazhimi, por edhe e mbajnë fjalën.
 3. Jini të sjellshëm: 67% e të anketuarve thanë se burrat duan të jenë “kalorës” sepse kjo tregon se mund t’u besohet.
 4. Keni integritet: 66% e femrave besojnë se nëse një mashkull është i sinqertë atëherë ai ndoshta do të jetë një partner i mirë dhe i dashur.
 5. Jini të dashur me fëmijët: Një marrëdhënie e mirë me fëmijët tregon se një mashkull është i durueshëm dhe mbrojtës. Tipare të tilla vlerësohen shumë, të paktën për 51% të grave të anketuara.

Për sa i përket personalitetit

 1. Keni një sens humori: Kjo duket se preferohej nga 77% e grave që morën pjesë në studim.
 2. Jini inteligjente: Një në dy gra (55%) thanë se duan që një mashkull të përmirësohet vazhdimisht dhe të mos jetë i mërzitshëm.
 3. Të ketë pasion: Pasion jo vetëm për partnerin e tij, por edhe për aktivitete dhe hobi si sporti apo arti. Kjo karakteristikë thuhet se vlerësohet nga 46% e grave.
 4. Jini të sigurt: Një mashkull që ndihet mirë me veten frymëzon siguri te partnerja e tij, thanë 41% e femrave.
 5. Jini bujarë: Për gati 4 në 10 gra (38%) bujaria është një tipar personaliteti i vlerësuar.

Për sa i përket aftësive

 1. Bëhuni një dëgjues i mirë: 53% e grave të anketuara thanë se një burrë që është i disponueshëm për të dëgjuar një shqetësim i bën ato të ndihen të sigurta.
 2. Bëhu romantik: Rreth një në dy gra (45%) duan që një mashkull të jetë romantik dhe i ndjeshëm.
 3. Jini të mirë në seks: Seksi i mirë nuk ka të bëjë vetëm me orgazmën. Një burrë që përpiqet të kënaqë partneren e tij në dhomën e gjumit, do ta bëjë këtë në marrëdhënien në përgjithësi.
 4. Për të bërë punët në shtëpi: Kështu besojnë 23% e grave që morën pjesë në anketë.
 5. Të jesh i suksesshëm në punë: Një në pesë gra (20%) mendon se është seksi për një mashkull të ketë një karrierë të suksesshme./abcnews.al