Zakoni i thjeshtë ditor që mund të përmirësojë kujtesën

schedule10:00 - 16 Dhjetor, 2020

schedule 10:00 - 16 Dhjetor, 2020

Studiuesit kanë parë se cilat zakone të përditshme mund të përmirësojnë kujtesën tonë dhe kanë dalë me një zakon shumë të thjeshtë dhe të lehtë.

Përveç fjalëkryqeve dhe lojërave të kujtesës, ka gjëra shumë më të thjeshta që mund të bëjmë.

Njëra prej tyre është frymëmarrja e mire. Sipas ekspertëve, “freskon” trurin, duke përmirësuar kujtesën. Përveç kësaj, thithja më shumë sesa shfryja aktivizon zonën e trurit që kontrollon kujtesën dhe gjendjen shpirtërore.

Karakteristikë e hulumtimit është si vijon: Gjatë eksperimentit pjesëmarrësve iu kërkua të mbanin mend shprehjen e fytyrave që kishin parë. Ata që thithën thellë kishin kujtesën më të mirë kur panë për herë të parë imazhet. Një e njohu saktë një person mesatarisht dy sekonda më shpejt kur e panë atë në kohën e thithjes sesa në kohën e frymëmarrjes. l.k/abcnews.al