Zaev: Samiti i Zagrebit me vendim pozitiv për Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

schedule17:44 - 8 Nëntor, 2019

schedule 17:44 - 8 Nëntor, 2019

BE-ja dërgoi sinjal se për rajonin nuk ka alternativë tjetër përveç integrimit në Union. Proceset duhet të vazhdojnë sepse ekziston mundësia për zhvillim të nacionalizmit, populizmit dhe radikalizmit, deklaroi të premten në një konferencë shtypi kryeministri Zoran Zaev pas takimit të liderëve për Ballkanin Perëndimor, që po mbahet në Gjenevë në organizim të forumit ekonomik.

Kryeministri maqedonas Zoran Zaev vlerësoi me nota optimiste të premten faktin që Kroacia do të kryesojë BE-në që nga janari I 2020, sepse do të jetë e fokusuar drejt rajonit dhe shfaqi shpresë se në Samitin në Zagreb do të ketë vendim pozitiv për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe për Republikën e Shqipërisë dhe për tërë rajonin.

BE-ja dërgoi sinjal se për rajonin nuk ka alternativë tjetër përveç integrimit në Union. Proceset duhet të vazhdojnë sepse ekziston mundësia për zhvillim të nacionalizmit, populizmit dhe radikalizmit, deklaroi të premten në një konferencë shtypi kryeministri Zoran Zaev pas takimit të liderëve për Ballkanin Perëndimor, që po mbahet në Gjenevë në organizim të forumit ekonomik.

Zaev theksoi se Maqedonia e Veriut po zhvillon me sukses shoqërinë multietnike përmes konceptit Një shoqëri për të gjithë, bëri reforma, marrëveshje me Bullgarinë dhe Greqinë dhe nga një regjim autoritar e ripërtëriu demokracinë.

Përfaqësuesit e Forumit botëror ekonomik u dakorduan se mundësitë politike janë të rëndësishme, dhe se ekziston lidhshmëri të bashkëpunimit politik me bashkëpunimin social dhe ekonomik. /abcnews.al