VIDEO/ I ngjashëm me njeriun, krijohet roboti që riprodhon shprehitë e fytyrës

schedule20:48 - 3 Dhjetor, 2021

schedule 20:48 - 3 Dhjetor, 2021

Inxhinierët në Engineered Arts me bazë në Cornwall kanë zbuluar një robot jashtëzakonisht të ngjashëm me njeriun, të quajtur “Ameca”. Kompania ka publikuar një video, e cila tregon robotin që “zgjohet” duke parë duart e tij dhe më pas drejt kamerës.

Kompania e përshkruan Ameca-n si “robotin më të avancuar në botë në formë njeriu që përfaqëson kryesimin e teknologjisë njerëzore-robotike”. Ameca tani është në dispozicion për blerje ose me qira. Themeluesi i kompanisë, Will Jackson beson se është platforma e përsosur për testimin e inteligjencës artificiale.

“Arsyeja e krijimit të një roboti që duket si një person është ndërveprimi me njerëzit.”, tha Jackson për Reuters.“Ne jemi përpjekur të jemi neutral ndaj gjinisë, neutral ndaj racës. Ne thjesht po përpiqemi të bëjmë diçka që ka karakteristikat themelore njerëzore – shprehjen – pa vënë asgjë tjetër në krye të kësaj.”, shtoi ai.