VIDEO/ Filmi për fëmijë me dy djem homoseksualë “trazoi” politikën…

schedule23:41 - 4 Dhjetor, 2022

schedule 23:41 - 4 Dhjetor, 2022

Filmi vizatimor “Strange World”, hapi një debat të fortë në Shqipëri mes konservatorëve dhe personave që mbrojnë të drejtat e komunitetit LGBTQ.

Për të mësuar më shumë rreth këtre qëndrimeve, Piranjat në Abc të moderuar nga Arilena Ara dhe Florjan Binaj, kanë sjellë qëndrimet e të dy palëve.

Nga njëra anë Sekretari Për të drejhtat e njeriut në PD, Bislim ahmetaj, thekson se ai personalisht por dhe partia që përfaqëson kanë qëndrime konservatore dhe janë pro familjes së shëndoshë.

Nga ana tjetër aktivistë të shoqërisë civile shprehen se në shoqërinë e sotme të gjitha komunitete kanë të drejta të barabarta njësoj si të gjithë ata që mendojnë ndryshe.

Por a është qëndrimi i Bislim Ahmetaj qëndrimi zyrtar i PD?

Lidhur me këtë pyetje gazetari Eraldo harlicaj ka pyetur vetë kreun e PD, Saali Berishën, i cili ëhstë përgjigjur: “Nëse bëhet fjalë për prind 1 dhe prind 2 ne jemi totalisht kundra. Ne jemi parti që mbështesim familjen e shëndoshë. Por gjithashtu ne si PD mbështesim dhe respektojmë të drejtat e çdo komuniteti”.