Edhe nëse e konsideroni veten një profesionist i hekurosjes, ka disa gabime themelore që shumica e njerëzve i bëjnë pa e ditur.
Shikoni se cilat janë ato dhe hekurosni rrobat tuaja… në perfeksion:
- Pëlhura që janë shumë të thata
Një sasi e vogël lagështie është e nevojshme për të liruar pëlhurën kur hekuri kalon mbi të. Përdorni avull për të eliminuar plotësisht rrudhat që… vazhdojnë.
- Lërini të brendshmet për të fundit
Hekurave u duhet më shumë kohë për t’u ftohur sesa për t’u ngrohur. Kjo është arsyeja pse duhet të filloni me pëlhurat që kanë nevojë për temperaturën më të ulët. Filloni me poliestër dhe mëndafsh dhe kaloni te pambuku dhe liri. Nëse bëni të kundërtën, rrezikoni të shihni disa pëlhura… të shkrihen.
- Ju e ngrini temperaturën shumë lart
Nëse një veshje përbëhet nga dy pëlhura, përdorni temperaturën që është e përshtatshme për atë më delikate. Në këtë mënyrë ju do të mbroni veshjen tuaj.
- Nuk përdorni ujë rubineti
Sot hekurat funksionojnë mirë me ujin e rubinetit. Nëse uji juaj i rubinetit nuk është shumë i fortë, nuk ka asnjë arsye për të përdorur ujë të distiluar.
- Ju nuk e pastroni hekurin
Disa pëlhura lënë gjurmë në hekur, si dhe spërkatjet e ndryshme. Pra pastrojeni hekurin me sodë buke kur është i ftohtë. Përndryshe rrezikoni të merrni njolla në rrobat tuaja.
- Ruajeni hekurin me ujë në të
Gjithmonë kullojeni ujin nga hekuri përpara se ta ruani. Uji i mbetur brenda mund të dëmtojë përbërësit e brendshëm të hekurit.
- Ju nuk e ndërroni dërrasën e hekurosjes
Merrni një mbulesë për dërrasën tuaj të hekurosjes dhe zëvendësojeni kur të shihni se ka filluar të konsumohet. Do të zbuloni se luan një rol të madh në cilësinë e hekurosjes.
- Pëlhura me avull pa i shtrirë
Për rezultate më të mira të avullit, mbajeni veshjen nga ana e varur dhe shtrijeni pak. Nëse veshja është e rëndë dhe avulli nuk depërton lehtë, kthejeni nga brenda dhe hekurosni të dyja anët./abcnews.al