Vatikani në krizë, Papa Françesku urdhëron uljen e pagave për kardinalët

schedule22:14 - 24 Mars, 2021

schedule 22:14 - 24 Mars, 2021

Papa Françesku ka urdhëruar uljen e pagave për kardinalët dhe klerikët e tjerë për shkak të pandemisë. Paga e kardinalëve është ulur me 10% nga prilli, tha Vatikani.

Ata besohet se marrin deri në 5,000 euro në muaj dhe shpesh jetojnë në strehim të subvencionuar.

Vatikani pret një deficit prej 50 milion euro këtë vit. Të ardhurat e tij janë goditur keq nga mbyllja e muzeve dhe atraksioneve të tjera në pandemi.

Papa më parë ka thënë se nuk dëshiron të pushojë nga puna njerëzit në kohë të vështira ekonomike, përcjell abcnews.al.

Në një letër apostolike të mërkurën në italisht, Vatikani tha se Ati i Shenjtë kishte lëshuar një dekret duke futur shkurtime proporcionale duke filluar nga 1 prilli.

Priftërinjtë dhe klerikët e tjerë do t’u shkurtohen pagat midis 3% dhe 8% dhe rritjet e planifikuara të pagave do të pezullohen deri në mars 2023.

“Një e ardhme e qëndrueshme ekonomikisht sot kërkon, ndër vendime të tjera, miratimin e masave në lidhje me pagat e stafit,” lexohet në letër. g.v/abcnews.al