“U largua për shkak të sjelljes së tij”, ish-këshilltari i Johnson zbulon lëvizjen e radhës të ish-kryeministrit

schedule15:31 - 6 Shtator, 2022

schedule 15:31 - 6 Shtator, 2022

Boris Johnson nuk ka gjasa të kthehet dhe të shërbejë në vijën e parë të politikës, sipas Drejtorit të tij të Komunikimeve.

Will Walden i tha BBC Radio 4 World at One se ish-kryeministri po luan politikë të zgjuar duke lënë derën hapur. Por ai mendon se partia konservatore nuk është mësuar të kthehet pas në kohë nëse nuk ka një një grup rrethanash mjaft të çuditshme që ata ta bëjnë këtë. Ai gjithashtu mendon se Johnson duhet të fitojë disa para dhe duhet të vazhdojë.

Walden, një ish-gazetar i BBC-së, dha gjithashtu qëndrimin e tij për fjalimin e fundit të Johnson si kryeministër këtë mëngjes, duke sugjeruar se ai nuk ishte veçanërisht dinjitoz, reflektues apo si burrë shteti, duke shtuar se pjesa e parë e fjalimit të tij u ndje shumë e hidhur kur tha ata i kanë ndryshuar rregullat në gjysmë të rrugës.

“Nuk e kuptoi faktin se arsyeja që ai është në këtë rrëmujë dhe po largohet sot mund të jetë pothuajse ekskluzivisht për shkak të sjelljes së tij dhe mënyra se si i është përgjigjur krizave në 12 muajt e fundit”, tha Walden, duke shtuar se kjo ëhstë diçka klasike e tij. /abcnews.al