Trump: Nuk do të ketë më produkte pa tarifa që vijnë nga India e Turqia

schedule15:07 - 5 Mars, 2019

schedule 15:07 - 5 Mars, 2019

Do të ketë tarifa për sa i përket produkteve që hyjnë në territorin amerikan nga India dhe Turqia. Është ky vendimi i presidentit amerikan Donald Tramp, sipas të cilit këto dy vende nuk meritojnë më statusin preferencial.

Presidenti amerikan Trump ka hapur dy fronte të reja lufte tregtare me eliminimin e statusit preferencial që i garantohej Indisë dhe Turqisë duke vendosur tarifa për importet nga këto dy vende. Lajmi është koonfirmuar nga zyra e përfaqësuesit për tregtinë amerikane, me anë të një deklarate për mediat. Uashington vendos të anulojë cilësimin e Indisë dhe Turqisë si dy vende në zhvillim përfitues të termave të preferencës; thënë ndryshe do të vendosen tarifa në disa pordukte të caktuara pasi nuk përmbushin më parametrat. India nuk ka respektuar kushtet e qasjes reciproke, ndërsa Turqia është zhvillluar mjaftueshëm për sa i përket ekonomisë, vijon më tej deklarata. /abcnews.al