Urthi është një ndjesi karakteristike e djegies që ndodh në gjoks kur acidet e stomakut lëvizin lart drejt ezofagut.
Një nga hapat më të rëndësishëm në trajtimin e urthit, qoftë i përsëritur apo i shpeshtë, është ushqimi i duhur.
Shihni më poshtë disa nga ushqimet që trajtojnë urthin
- Kopër
Përmirëson funksionin e stomakut dhe lehtëson tretjen, duke parandaluar zbaticën e acidit në ezofag.
- Pule & gjel deti
Shpendët, mundësisht të pjekur në skarë dhe jo të skuqur dhe natyrisht pa lëkurën e tyre, janë të butë në stomak dhe ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e urthit.
- Brokoli
Shumë perime jeshile, të tilla si brokoli, shpargu dhe lulelakra, janë të mira për njerëzit me sëmundje të zbaticës gastroesophageal pasi kanë nivele të ulëta të aciditetit.l.k/abcnews.al