Tre gabime të mëdha që bëjmë me të brendshmet

schedule13:38 - 11 Mars, 2021

schedule 13:38 - 11 Mars, 2021

Zona gjenitale është shumë e ndjeshme dhe e prirur ndaj acarimeve dhe infeksioneve prandaj duhet t’i kushtojmë shumë kujdes kujdesit të saj.

Ne bëjmë gabime të rëndësishme në zgjedhjen e mbathjeve ose në zakonet që lidhen me përdorimin e mbathjeve kështu që është e mundur të kontribuojmë në shfaqjen e shqetësimit.

Shikoni më poshtë tre gabime të rëndësishme:

  1. Mosndërrimi pas palestrës

Kërpudhat dhe bakteret rriten në mjedise të ngrohta, të lagështa dhe të errëta. Këto kushte mbizotërojnë në zonën gjenitale sidomos pas palestrës, kështu që ndërrimi i mbathjeve është i domosdoshëm sa më shpejt që të jetë e mundur pas trajnimit.

  1. Zgjedhja e dobët e materialit

Të brendshmet prej pambuku janë zgjedhja më e mirë dhe më e sigurt. Një alternativë e mirë është mëndafshi. Të brendshmet duhet të bëhen nga një prej këtyre dy pëlhurave, të paktën në pjesën që bie në kontakt të drejtpërdrejtë me organet gjenitale, pasi ato janë pëlhura që “marrin frymë” dhe parandalojnë rritjen e niveleve të lagështisë, krahasuar me sintetikën.

  1. Të brendshme shumë të ngushta

Të brendshmet e ngushta përkeqësojnë një infeksion ekzistues (p.sh. kërpudhat gjenitale) ose mund të nxisin rritjen e baktereve sepse promovojnë një rritje të temperaturës dhe lagështisë në nivel lokal./abcnews.al