Vezët janë një mëngjes i shpeshtë në menunë tonë, ato përgatiten shpejt dhe lehtë kështu që kur duam të hamë diçka të shëndetshme, ato janë një ide e mrekullueshme. Për shkak të kombinimit të proteinave dhe yndyrave, ato janë shumë ushqyese.
Janë të lehta për t’u përgatitur, por ndonjëherë ne i bëjmë disa gjëra gabim dhe as nuk e dimë, kështu që mëngjesi nuk përgatitet në mënyrë perfekte.
Jeni duke përgatitur vezë të skuqura në zjarr të fortë
Do të jenë gati shpejt, por nuk duhen gatuar në zjarr të lartë. Nuk do të kurseni kohë, ndaj mos ngurroni ta ngrohni tiganin në zjarr mesatar dhe më pas shtoni vezët. Në këtë mënyrë do të skuqen në mënyrë më të barabartë.
Hidhni direkt vezët në tigan
Nuk do të fitoni kohë as me këtë metodë. Harrojeni plasjen e vezëve direkt në tigan. Merrni një tas ose pjatë të vogël, i trazoni me pirun, më pas i shtoni pasi tigani të jetë nxehur.
I lini në tigan shumë gjatë pas gatimit
Pasi ta keni fikur sobën, mos i lini kurrë vezët në tigan. Ata e ndryshojnë formën e tyre shpejt dhe mjafton një sasi e vogël nxehtësie që ato të ndryshojnë. Që të mos jenë të thata dhe të forta, hiqini nga tigani menjëherë pas përgatitjes. /abcnews.al