Tërmetet në Shqipëri, BE aktivizon mekanizmin e mbrojtjes civile

schedule12:49 - 27 Shtator, 2019

schedule 12:49 - 27 Shtator, 2019

10 vende anëtare të Bashkimit Europian i janë përgjigjur pozitivisht aktivizimit të mekanizmit të mbrojtjes civile të BE për Shqipërinë. Një ekip i mbrojtjes civile të Bashkimit Europian do të mbërrijë në Shqipëri për të lehtësuar koordinimin e kësaj ndihme.

Bashkimi Evropian aktivizon asistencën për tërmetet dhe përmbytjet në Shqipëri. 10 vende anëtare dhe joanëtare të Bashkimit Europian i janë përgjigjur aktivizimit të mekanizmit të mbrojtjes civile të Bashkimit Europian.

Bëhet fjalë për Austrinë, Kroacinë, Italinë, Greqinë, Hungarinë, Finlandën, Malin e Zi, Norvegjinë, Sllovakinë dhe Slloveninë. Një ekip i mbrojtjes civile të Bashkimit Europian mbërrin sot në Shqipëri për të lehtësuar koordinimin e kësaj ndihme.

“Pas aktivizimit të mekanizmit të mbrojtjes civile nga Shqipëria, disa shtete anëtare të Bashkimit Europian kanë ofruar ndihmë. Për momentin, ne kemi dhjetë shtete. Pra, bëhet fjalë për një ndihmë të rëndësishme që po ofrohet këto dhjetë vende. Kjo  përfshin furnizime të ndihmës së parë dhe artikuj lehtësimi, siç janë tendat, batanijet, gjeneratorët dhe pompat e ujit për të ndihmuar zonat e prekura. Për më tepër, një grup ekspertësh nga vende të ndryshme pritet të arrijnë në Shqipëri sot për të koordinuar asistencën. Qendra e koordinimit për reagimin ndaj emergjencave të Bashkimit Evropian  rri në kontakt të vazhdueshëm nëse autoritetet shqiptare do të identifikohen nevoja të tjera”.

Bashkimi Europian ka shprehur solidarizimin me Shqipërinë në këtë kohë të vështirë. Qendra e koordinimit për reagimin ndaj emergjencave të Bashkimit Evropian mbetet e hapur ndaj nevojave të mëtejshme që mund të identifikohen në zonat e prekura./ABC News Albania 24/7