Të ka tradhtuar? Sipas shkencës është për të mirën tuaj

schedule07:41 - 28 Janar, 2022

schedule 07:41 - 28 Janar, 2022

Logjikisht në këtë pikë do të pyesni veten nëse kemi pirë apo nëse e duam vërtet, që të mashtrohesh është për të mirën tënde. E megjithatë ne nuk kemi pirë! Ne e kemi fjalën dhe do t’ju bindim me argumente.

Shumica e grave në një moment të jetës së tyre e kanë gjetur veten në pozitën e të mashtruarit. Mos nxitoni të thoni se në rastin tuaj një gjë e tillë nuk ka ndodhur, pasi ka një rast që nuk e keni marrë vesh kurrë. Nëse, megjithatë, jeni një nga ata me fat që e keni marrë vesh, keni çdo arsye për t’u gëzuar.

Edhe këtë nuk e themi ne, por shkenca.

Sipas ekspertëve, kur përjetoni pabesi, përfundoni më të pjekur emocionalisht. Mund të qani, mund të goditeni, mund të pyesni veten pse ndodhi diçka e tillë, por në fund gjithçka do të funksionojë në favorin tuaj.

Ne njerëzit bëhemi më të fortë dhe më të pjekur përmes vështirësive me të cilat përballemi në jetën tonë. Kështu edhe ju do të kaloni shumë faza të ndryshme emocionale që në fund do të mësoni t’i menaxhoni më mirë. Më vonë, ju do të jeni në gjendje të kontrolloni emocionet tuaja dhe jo ato tuajat.

Logjika do të mbizotërojë mbi emocionet dhe na besoni  kjo është metoda më e mirë që mund të ndiqni për të kapërcyer sa më pa dhimbje tradhtinë. Një arsye tjetër është se atëherë do të gjeni më lehtë atë të duhurin për ju. Do të mund ta zgjidhni më saktë partnerin. Kriteret tuaja do të jenë të ndryshme.

Edhe pse krahasimi në një lidhje është i ndaluar, përsa i përket tradhtisë nuk dhemb aq shumë. Do të mund të dalloni sjellje të ngjashme me partnerin e papërshtatshëm të së shkuarës, ndaj nuk do të humbisni kohën në mënyrë të padrejtë. Me çfarë keni të bëni do e dini që në fillim.

Dhe më të mirën e lamë për të fundit. Sipas hulumtimeve, ju do të përfundoni të keni një jetë dashurie perfekte, ndërsa ai jo. Arsyeja; Njeriu nuk ndryshon. Ai ndoshta do të vazhdojë marrëdhëniet kalimtare dhe pabesi, pasi sidomos në rastin e dytë gjërat duken të parashkruara.

Nga ana juaj tashmë do të dini se çfarë kërkoni dhe do të rifitoni vetëbesimin përmes një njohjeje të re dhe më të mirë.

Në fund të fundit, duke ditur vlerën tuaj të vërtetë, asnjë pabesi nuk do t’ju bëjë të humbni veten./abcnews.al