Studimi: Njerëzit që nuk vendosin maska janë më pak inteligjent

schedule15:09 - 16 Korrik, 2020

schedule 15:09 - 16 Korrik, 2020

Një studim i ri në Akademinë Kombëtare të Shkencave tregon që vendimi i një personi për ta zbatuar distancimin shoqëror varet nga sa informacion mund të ruajë memorja e tyre, duke përcaktuar kështu inteligjencën.

Sipas “Daily Mail“, pas një studimi të bërë në 850 vullnetarëve amerikanë, ekipi hulumtues zbuloi se ata me më shumë kapacitet të aftësisë kognitive kishin më shumë të ngjarë të zbatonin rekomandimet gjatë fazës së hershme të shpërthimit të Covid-19.

Gjetjet sugjerojnë që politikë-bërësit kanë nevojë për të promovuar sjelljet promovuese, siç është vendosja e maskës, në përputhshmëri me aftësitë e përgjithshme njohëse të individëve, në mënyrë që të shmangen infektimet e mundshme.

Lista e përgjithshme e rekomandimeve për ndalimin e transmetimit të Covid-19 përfshin bartjen e maskës, respektimin e distancës sociale, si dhe ruajtjen e higjienës.

Gjithashtu qëllimi i këtij studimi është të identifikohet pse disa njerëz nuk distancohen nga shoqëria, dhe të lehtësojnë strategjitë për të përmirësuar rënien dakord me masat./abcnews.al