Sondazh

Foltorja 2 e Berishës braktiset nga njerëzit:

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
 

Studimi: Konsumimi i qumështit pa yndyrë zvogëlon këtë rrezik të shëndetit

schedule17:54 - 30 Mars, 2021

schedule 17:54 - 30 Mars, 2021

Qumështi është një burim i rëndësishëm dhe më i mirë i kalciumit për trupin kundër osteoporozës ndërsa ul rrezikun e kancerit dhe qetëson nervat.

Është thelbësore për fëmijët dhe të rriturit ndërsa një filxhan qumësht i skremuar siguron 306mg kalcium, ka shumë pak kalori dhe është i pasur me vitamina dhe lëndë ushqyese të tilla si vitamina D, e cila rrit thithjen e kalciumit nga trupi.

Por përveç kalciumit që i jep trupit, hulumtimet tregojnë se ka edhe një përfitim tjetër të konsumit të qumështit dhe konsumimit të produkteve të qumështit në tërësi. Sipas studimit, konsumi i produkteve të qumështit me pak yndyrë dhe kosit u shoqërua me një rrezik të zvogëluar të presionit të lartë të gjakut. Përveç kësaj, një studim i mëvonshëm tregoi një lidhje të dobishme midis konsumit të qumështit në përgjithësi dhe qumështit  me pak yndyrë me shfaqjen e hipertensionit në parandalimin e hipertensionit. Sipas hulumtimit, ka një efekt shtesë dhe është i dobishëm për presionin e atyre që konsumojnë produkte qumështi në përgjithësi./abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!