Studimi: Kolegu më i keq në zyrë është ai që flet me ty ndërkohë që je duke punuar

schedule09:45 - 12 Korrik, 2022

schedule 09:45 - 12 Korrik, 2022

Bashkëjetesa në zyrë është e vështirë. Sa më shumë njerëz, aq më e vështirë është të gjesh “kiminë”. Ai “raporti i artë” se kur dikush do të flasë me zë të lartë, kur do të qeshë edhe më fort dhe si do të ketë heshtjen e nevojshme për ta bërë më funksionale çdo njësi të grupit. Heshtja absolute është e pamundur dhe bie ndesh me natyrën tonë komunikuese.

Kjo është arsyeja pse kufjet janë pajisja e adhuruar si Zot nga çdo punëtor. Një listë me këngët e preferuara në Spotify që ju relaksojnë, ju bëjnë të përqendroheni në punën tuaj dhe ju largojnë për pak kohë nga normaliteti gri i zyrës.

Por ka një djalë që nuk është i pjekur për të respektuar të gjitha këto. Ai djali që nuk e kupton se ne kemi ardhur në zyrë për të punuar. Ndodh. Është në çdo zyrë dhe në fillim nuk mund ta kuptosh se kush është. Nuk ka asnjë kod veshjeje që e tradhton. Nuk ka asnjë model sjelljeje që t’ju tregojë të gjitha këto flamuj të kuq që të mund ta shmangni atë. Ai do të vijë të të gjejë si Charos apo Eros.


Ai është ai kolegu që, pavarësisht se ju sheh me kufje, do t’ju pengojë dhe do të vijë të flasë me ju në momentin më të papërshtatshëm. Të të tregoj një video virale që ke parë dy ditë më parë, të vij të të pyes me elegancë “çfarë po bën?” por ai në fakt dëshiron që vëmendja juaj t’ju tregojë historinë e tij. Për mënyrën se si ai e kaloi fundjavën e tij, e cila është padyshim në krye të listës sime të gjërave që nuk më interesojnë. Zakonisht është ai koleg që ose nuk punon, ose e ka mbaruar punën herët dhe mendon se është një zgjedhje e mirë për t’ju prishur ditën.

Hulumtimet kanë vërtetuar se nga momenti kur jeni duke bërë një detyrë dhe dikush ju shpërqendron, duhen rreth 20 minuta për t’u rikthyer në gjendjen në të cilën keni qenë. Me pak fjalë, ai shkatërroi frymëzimin tuaj dhe humbi 20 minuta nga koha juaj për t’ju treguar një meme “qesharake”. Në fakt, nëse jeni të hutuar, gjërat përkeqësohen.

Si do t’ia shpjegoni këtë pa u treguar i pasjellshëm? Sigurisht që ka mënyra. Nga njëra anë, mund ta injoroni në mënyrë të dukshme, nga ana tjetër, mund t’i thoni se keni një punë të rëndësishme për momentin. A do të shqetësohet ai? Askush nuk kujdeset mes nesh. Ashtu si ai vetë nuk kujdesej për qetësinë tuaj shpirtërore dhe punën që ju duhej të bënit./abcnews.al