“Sky Cruise”, hoteli fluturues që do të akomodojë 5 mijë persona pa u ulur kurrë në Tokë

schedule19:42 - 27 Qershor, 2022

schedule 19:42 - 27 Qershor, 2022

A është një “zog” apo avion? “Sky Cruise Hotel” është ende një koncept por mund të bëhet hoteli i parë në botë që fluturon. Hoteli me energji bërthamore mund të akomodojë deri në 5 mijë persona. Përmban qendra tregtare, palestra, pishina, restorante, kinema dhe madje edhe një teatër.

Madje, mund të mbahen dhe dasma në pjesën e sipërme të avionit. Megjithatë, më e pabesueshmja është se është me energji bërthamore – që do të thotë se “ushqehet” nga një reaktor me shkrirje në bord, kështu që nuk do t’i duhej kurrë të ulet për t’u furnizuar me karburant.

The huge flying cruise ship is 'the future of transport', its wacky graphic designer and YouTuber has boldly proclaimed

Al-Ghaili thotë se ky koncept përfaqëson të ardhmen e transportit dhe do të fluturojë 24 orë në ditë.

Compared to a regular-sized jumbo jet (pictured above the Sky Cruise's left wing), the airborne cruise ship is a flying monolith