Skandali Russiagate, CNN: Kushner dorëzon të gjitha dokumentet

schedule11:19 - 3 Nëntor, 2017

schedule 11:19 - 3 Nëntor, 2017

Dhëndri dhe këshilltari i presidentit amerikan Trump, Jared Kushner i ka dorëzuar me vullnet të lirë prokurorit të cështjes Russiagate, dokumente të tij personale në kuadër të hetimeve për lidhje të mundshme me zyrtarë rusë.

Jared Kushner, dhëndër dhe këshilltar i presidentit amerikan Donald Tramp, ka dorëzuar me vullnet të lirë në zyrën e prokurorit special në cështjen e Russiagate, Robert Mueller dokumentet rreth periudhës kur ai ishte antar i ekipit të tranzicionit me administratën Obama. Mueller po merr në pyetje dëshmitarë për tu siguruar nëse Kushner ka pasur një rol në pushimin nga puna të ish drejtorit të Fbi, James Comey. Lajmi është konfirmuar nga CNN që raporton se Muller kërkon prova nëse Kushner ka penguar drejtësinë të bëjë punën e saj. Presidenti amerikan Trump deklaroi atëherë se kishte vendosur të pushonte nga puna Comey pasi kishte dëgjuar dëshminë e tij para kongresit amerikan në 3 maj. Lajmi nënkupton se ekipi i hetuesve të Mueller tashmë po merren me njerëzit më të afërt të kreut  të shtëpislë së bardhë duke u përqendruar në episode që tejkalojnë fushatën elektorale te vitit të kaluar dhe që kanë lidhje me presidencën Tramp. Deri tani të ndëshkuarit nga këto hetime janë ish menaxheri i fushatës elektorale maj – gusht 2016, Paul Manafort, ortaku i tij Rick Gates është i vetmi që është vetëshpallur fajtor për krijimin e kontakteve me zyrtarë rusë, dhe ish këshilltari për politikë të jashtme George Papadopoulus