Kemi një tortë të rrumbullakët ose një tortë dhe kur vjen koha për ta prerë, e bëjmë në mënyrë tradicionale: presim copa trekëndëshe. Sidoqoftë, kjo metodë rezulton e gabuar, sepse në këtë mënyrë torta e tepërt, derisa të konsumohet, thahet. E njëjta gjë vlen edhe për tortën, e cila mbahet e freskët në frigorifer, por për shkak të kësaj mënyre prerje, skajet thahen.
Dhe cila është mënyra e duhur? Pritini një copë në gjysmë nga një skaj në tjetrin dhe më pas prerë në gjysmë për dy pjesë. Nëse dëshironi më shumë, prerë një copë në të njëjtën mënyrë përsëri. Pra, ju në thelb e keni ndarë tortën në dysh. Ju mund të bashkoni këto dy pjesë dhe nëse dëshironi mund të përdorni një shirit gome për t’i mbajtur ato të lidhura më mirë.
Çfarë arrini me këtë hile? Mbajeni tortën të freskët derisa ta hani. l.k/abcnews.al