Sinjale të pazakonta nga “Rruga e Qumështit”, ekspertët: Nuk kemi parë kurrë diçka të tillë

schedule09:34 - 17 Janar, 2022

schedule 09:34 - 17 Janar, 2022

Ekspertët në fushën e astronomisë kanë zbuluar sinjale të pazakonta nga qendra e Galaktikës së Rrugës së Qumështit duke bërë të besojnë se një objekt yjor i pazbuluar mund të fshihet pas tyre.

Objektet në të gjithë galaktikën kanë fusha magnetike të ndryshme që prodhojnë valë sipas NASA-s. Gjatë ciklit të tij një yll lësho dritë në të gjithë spektrin elektromagnetik, duke përfshirë edhe sinjale të padukshme për syrin e njeriut. Sasia e dritës që lëshon një yll varet nga vendi ku ndodhet gjatë ciklit të tij.

Ziteng Wang, autori kryesor i një studimi mbi gjetjet e publikuara në The Astrophysical Journal dhe një kandidat për doktoraturë në shkollën e fizikës të Universitetit të Sidneit, tha se shkëlqimi i objektit ndryshon në mënyrë të papritur dhe ai ndizet dhe fiket rastësisht.

“Veçoria më e çuditshme e këtij sinjali të ri është se ka një polarizim shumë të lartë. Kjo do të thotë se drita e saj lëkundet vetëm në një drejtim, por ai drejtim rrotullohet me kalimin e kohës, “tha Ëang në një deklaratë. “Nuk kemi parë kurrë diçka të tillë.” /abcnews.al