Si yoga ndihmon në luftimin e depresionit

schedule13:46 - 7 Maj, 2021

schedule 13:46 - 7 Maj, 2021

Yoga në baza javore çon në një ulje të ndjeshme të simptomave të depresionit pas 12 javësh praktikë.

Kjo u tregua nga hulumtimi i kryer nga Universiteti Harvard në Massachusetts dhe Universiteti Columbia në New York.

Në fakt, përmirësimi i vërejtur ishte më i madh për ata që bënin joga tre herë në javë krahasuar me ata që bënin yoga dy herë në javë.

Studimi përfshiu 30 njerëz që bënë ushtrime të frymëmarrjes si dhe joga ku theksi vihet në saktësinë dhe shtrirjen. Njëmbëdhjetë pjesëmarrësit u diagnostikuan me çrregullime të mëdha depresive dhe ose po merrnin një dozë të qëndrueshme ilaçet kundër depresionit për 3 muaj ose nuk po merrnin ilaçe.

Pas dymbëdhjetë javësh simptomat e depresionit u ulën në të dy grupet e praktikuesve me ndryshimin më të madh që u vu re tek ata që bënin joga tre herë në javë.