Avokadot janë ndër ushqimet më të përsosura në botë. Janë me gjalpë, shumë të zhdërvjellët, mund t’i përdorni për gjithçka, nga sallata me avokado te patatet e ëmbla deri te smoothiet, pasi kanë fibra të shëndetshme për zemrën.
Por përgatitja e një avokado mund të jetë një detyrë jo shumë e lehtë. Ndiqni këto hapa për ta pasur edhe më të thjeshtë, pse jo të jeni edhe një profesionist.
Çfarë ju duhet
avokado, tas qelqi, kuba prerëse, thika e kuzhinierit, lugë e madhe
Ndiqni këto hapa
-Prisni avokadon në gjysmë. Duke përdorur një thikë të mprehtë kuzhine, fshijeni avokadon për së gjati derisa të ndjeni se thika goditi gropën. Pastaj rrotulloni avokadon, duke e mbajtur thikën të qëndrueshme, për të bërë një prerje rreth e rrotull gropës.
Këshillë: Është më e sigurtë ta bëni këtë në një dërrasë prerëse.
-Hiq gropën. Synoni thikën tuaj në gropë dhe futuni në të, duke përdorur forcë të mjaftueshme që thika të mos rrëshqasë.
Këshillë: Zhvendosni lehtë thikën me gishtin e madh ose anën në një tas.
-Nëse vendosni në kubikë, shënoni mishin e avokados pa e shpuar lëkurën. Përdorni majën e thikës tuaj për të shënuar mish avokado, duke bërë katrorë, pastaj nxirreni me një lugë.
-Nëse prisni fetat, hiqeni dhe priteni. Për feta të pastra, përdorni lugën tuaj për të çliruar lëkurën rreth e rrotull dhe nxirrni tulin. Vendoseni anën e sheshtë poshtë në tabelën e prerjes dhe fetën duke përdorur majën e thikës tuaj./abcnews.al