Përfitimet shëndetësore të konsumimit të hudhrës çdo ditë janë të pamatshme, por ngrënia e hudhrës së papërpunuar mund të shkaktojë erë të keqe.
Hudhra konsiderohet si ilaçi më i mirë natyral kundër viruseve dhe ftohjes, dhe përbërësit e saj medicinal janë të njohur që në kohët e lashta. Rekomandimet për përdorim të përditshëm janë veçanërisht të rëndësishme në dimër kur viruset fshihen kudo.
Më poshtë po paraqesim tre këshilla që u mbështetën nga hulumtimi i shkencëtarëve nga Universiteti Shtetëror Amerikan në Ohio:
Një mollë e papërpunuar
Mollët përmbajnë një enzimë që i jep frutit një ngjyrë më të errët nëse qëndron në ajër për një kohë të gjatë, por gjithashtu vepron si një deodorant natyral që largon me sukses erën e pakëndshme të hudhrës sepse neutralizon sulfitet.
Nëse ju pëlqen të hani hudhër për shkak të vetive të shëndetshme, por gjithsesi shmangeni për shkak të erës së pakëndshme që lë. Sapo keni gjetur një zgjidhje dhe tani e tutje mund ta hani lirisht këtë ushqim të preferuar.
Lëng limoni
Një tjetër përbërës që neutralizon aromën e pakëndshme që mbetet pas konsumimit të hudhrës është lëngu i limonit. Është veçanërisht efektive nëse keni ngrënë hudhër të shtypur.
Përkatësisht, acidi në lëngun e limonit neutralizon enzimën alliinase, e cila gjendet në hudhrën e papërpunuar dhe që është një nga shkaktarët e erës së pakëndshme. A ju pëlqen të hani hudhër të freskët? Më pas mos harroni të pini një gotë lëng limoni pasi të keni konsumuar këtë ushqim të shëndetshëm.
Çaji jeshil
Çaji jeshil ka një përmbajtje shumë të lartë të antioksidantëve të quajtur polifenole. Ashtu si me enzimat në mollë, polifenolet janë kimikate bimore që ndihmojnë në neutralizimin e përbërjeve të squfurit të çliruar nga hudhra.
Pini një filxhan të nxehtë çaj jeshil pasi të keni konsumuar hudhër. Pija e ngrohtë do të lajë vajin e hudhrës së mbetur në gjuhë ose dhëmbë dhe do të ndihmojë në freskimin e zgavrës me gojë.
Sigurisht, të gjitha këto këshilla janë të shkëlqyera, por nëse nuk jeni të sigurt për efektivitetin e këtyre ushqimeve, atëherë përdorni hudhra të përpunuara me ushqim. Hudhra e përpunuar termikisht ka një erë dhe shije shumë më të butë.