Edhe nëse kufizoni lagështinë në të cilën ekspozohet aparati juaj i kafesë, duhet ta pastroni rregullisht nëse shijoni një filxhan kafe të nxehtë çdo mëngjes.
Këtu janë shtatë hapa që mund të ndërmerrni për të filluar procesin e përgatitjes për ndërmjetësim.
Zbrazni filtrin dhe pastroni atë
A e dini se pasi kafeja juaj të jetë gati, duhet të hidhni filtrin menjëherë dhe të mos lini kokrrat e kafesë të bluara në aparat kafeje? Kështu që, sa herë që shërbeni kafenë tuaj në filxhan, zbrazni automatikisht filtrin dhe shpëlajeni atë me pak ujë të rrjedhshëm.
Bëni një solucion pastrimi shtëpiak
Përzieni një pjesë të ujit në një pjesë të uthullës, mundësisht të bardhë. Për të mbushur të paktën gjysmën e një karafe do t’ju duhet mjaft, prandaj përdorni atë si një banak.
Hidhni tretësirën në aparatin e kafesë
Hidhni me kujdes tretësirën e përgatitur në dhomën e ujit të aparatit për kafe, duke u munduar të përfitoni plotësisht nga kapaciteti i saj.
Kryeni një gjysmë cikli të prodhimit të kafesë
Filloni një cikël të krijimit të kafesë me tretësirën që keni derdhur në aparatin për kafe. Fikni aparatin e kafesë në mes dhe vendosni një kohëmatës për një orë, duke e lënë zgjidhjen e karafës të bëjë punën e saj.
Kryeni pjesën tjetër të ciklit të prodhimit të kafesë
Kur të bie kohëmatësi, ndizni përsëri aparatin për kafe dhe lëreni të përfundojë ciklin e prodhimit të kafesë.
Kryeni një cikël të ri vetëm me ujë
Pasi të ketë përfunduar cikli i pirjes, hidhni solucionin pastrues dhe shtoni ujë të freskët në dhomë, pa uthull. Kryeni një cikël të dytë të përgatitjes në të njëjtën mënyrë, duke përsëritur dy herë. Sigurohuni që të lejoni që makineria juaj të ftohet në mes të cikleve të bërjes së kafesë.
Pastroni pjesën e jashtme dhe kafenë
Pasi të keni fshirë pjesën e jashtme të aparatit tuaj të kafesë me një leckë të pastër, lani karafenë dhe filtroni shportën me ujë të ngrohtë dhe me sapun. Më në fund, rilidhni makinerinë sa më shpejt që të gjitha pjesët të jenë tharë!/abcnews.al