Si ta dimë që një marrëdhënie nuk do të zgjasë? Këto janë shenjat

schedule13:15 - 3 Nëntor, 2022

schedule 13:15 - 3 Nëntor, 2022

Ka disa marrëdhënie që në fillim na bëjnë të ndihemi sikur janë të destinuara të zgjasin, ndoshta edhe të zhvillohen në marrëdhënie gjatë gjithë jetës, dhe të tjera ku mendojmë se diçka nuk shkon me ne, edhe nëse nuk mund ta përshkruajmë saktësisht se çfarë është.

Kur një lidhje nuk ka perspektivë të qëndrueshme, shenjat janë shpesh përpara nesh, por ne mund të mos duam t’i shohim ato, nga frika, për shembull, nga të qenit vetëm ose nga dashuria jonë për dikë. Këto janë shenjat e një lidhjeje që ka probleme që në fillim:

  1. Që në fillim, njëri vendos gjëra të pabesueshme mbi tjetrin në mënyrë që ta bëjë atë më të investuar emocionalisht. I jep stimul për të bërë të gjithë “punën”.
  2. Njëri bën më shumë tërheqje se tjetri, si rezultat i të cilit nuk ka ekuilibër. Është në rregull nëse ai nuk dëshiron t’ju ofrojë atë që ofroni, por kur ju ofroni vetëm ju, në një moment kjo ju zbraz rezervat mendore. Ju nuk mund ta ndryshoni personin tjetër, por mund të ndryshoni mënyrën se si veproni!
  3. Nuk ka komunikim të mjaftueshëm mes jush, duke rezultuar që njëri prej jush të nxjerrë gjarpërin nga vrima! Shpesh personi tjetër për të shmangur grindjen e ardhshme mësohet të zemërohet ose të shmangë tjetrin, gjë që nuk ndihmon në zgjidhjen e çështjeve thelbësore.
  4. Nëse partneri juaj nuk ju mbështet të përparoni dhe të hidhni hapin tjetër atëherë kush??? Ju duhet një aleat, që t’ju japë forcë dhe të mbështesë përpjekjet tuaja, të gëzoheni me gëzimet tuaja, jo një pengesë për zhvillimin tuaj personal!
  5. Drejtimet e ndryshme, mosmarrëveshjet për çështjet e përditshme dhe mungesa e ndjeshmërisë mund të krijojnë vështirësi në kompromis, pakënaqësi, keqardhje apo edhe të nxjerrin në pah emocione negative./abcnews.al