Si përfundon një marrëdhënie afatgjatë

schedule15:36 - 11 Shtator, 2021

schedule 15:36 - 11 Shtator, 2021

“Shpesh ëndërroj për të lëvizur dhe për të pasur shtëpinë time, por mendimi për ta kaluar atë më tmerron. Po kështu, mendimi për të qenë kështu për pjesën tjetër të jetës sime më tmerron. Ai nuk është një person i keq; ne thjesht nuk jemi më të duhur për njëri -tjetrin.

“Asnjëherë nuk më është dashur të përfundoj një lidhje më parë; diçka ka ndodhur gjithmonë për ta detyruar atë. Si t’i them dikujt që thjesht nuk e dua më? Unë gjithashtu nuk kam asnjë ide se kujt t’i drejtohem për mbështetje praktike në lidhje

Problemi

“Unë jam lidhur me të dashurin tim prej 12 vitesh dhe jetojmë së bashku prej 10 vitesh. Ne kemi një hipotekë, disa kafshë shtëpiake, por jo fëmijë, dhe marrëdhënia jonë ka rënë vazhdimisht për disa vjet. Ne flemë në dhoma të ndara dhe nuk kemi marrëdhënie seksuale për më shumë se tetë vjet. Në fakt, nuk ka fare intimitet.

“Për më tepër, ne mezi jemi shokë shtëpie. Ne kemi shumë pak të përbashkëta dhe nuk ndajmë të njëjtat vlera. Ai dëshiron fëmijë, por unë nuk dua dhe këtë e kam bërë gjithmonë të qartë. Ne nuk debatojmë, ne mezi flasim me njëri -tjetrin, përveç nëse bëhet fjalë për diçka të zakonshme. Unë nuk mund të mbështetem tek ai për të ndihmuar në punët e shtëpisë, financat ose duke u kujdesur për kafshët tona shtëpiake. E urrej kur ai është jashtë punës dhe ne jemi në shtëpi së bashku, dhe preferoj të kaloj kohë vetëm.

“Unë jam dëshpërimisht i pakënaqur dhe nuk mund të besoj se ai është i kënaqur me gjërat ashtu siç janë. Problemi është se asnjëri prej nesh nuk ka guxim të thotë ose të bëjë asgjë për këtë. Është bërë gjithçka e komplikuar nga hipoteka jonë, nga e cila e di që nuk do të jetë e lehtë të largohesh”

Fiona thotë:

“Kjo marrëdhënie ka mbaruar, ju të dy e dini, kështu që pse njëri prej jush nuk ka bërë asgjë për t’i dhënë fund është përtej meje. Nëse, natyrisht, nuk ka diçka që ju mban së bashku, a ekziston akoma, diku, thellë brenda, një element për të ndier akoma diçka për njëri -tjetrin? Nëse me të vërtetë nuk ka, atëherë është koha për të bërë bisedë, atë ku thoni: ‘Mjaft është mjaft’.

“Unë mendoj se ju duhet ta bëni atë bisedë së pari, sepse më pas do të vendosë se çfarë duhet të bëni më pas. Ju thoni që asnjëri prej jush nuk ka guxim të thotë ose të bëjë asgjë për këtë, por ju me të vërtetë duhet t’i gjeni ato guxim nga diku, sepse nuk mund të vazhdoni kështu”.

“Nëse bëhet e qartë se një ndarje do të jetë e dhimbshme, atëherë unë do t’ju sugjeroja që të konsultoheni me një avokat për të ndihmuar në zgjidhjen e aranzhimeve financiare. Nëse mund t’i zgjidhni gjërat në mënyrë miqësore mes jush, atëherë me siguri do t’ju duhet të këshilloni kompaninë tuaj të hipotekës”.

“Unë nuk e di se çfarë marrëveshje financiare keni ardhur kur e keni blerë pronën. Nëse është vetëm një ndarje 50/50 atëherë ndoshta mund të shisni pronën, të paguani hipotekën dhe (me shpresë) të ndani çdo rritje të parave që keni fituar”.

“Nëse njëri prej jush dëshiron ta mbajë pronën dhe ta blejë personin tjetër jashtë, atëherë unë do t’ju sugjeroja që të kërkoni këshilla ligjore dhe disa vlerësime për të arritur një marrëveshje mbi çmimin që do të paguhet. Ju thoni që një hipotekë nuk do të jetë e lehtë për tu lënë, por është shumë më e lehtë sesa të jetosh në mjerim!”

“Ndoshta mund të ndodhë që mbajtja e kësaj bisede të shkaktojë ndjenja të varrosura dhe ju vendosni se jeni gati për t’i dhënë një provë marrëdhënies tuaj. Nëse është kështu, atëherë unë do t’ju këshilloja me forcë që të kërkoni këshillë sepse diçka shkaktoi këtë rënie në marrëdhënien tuaj dhe ju nuk do të donit që kjo të ndodhte përsëri. Sido që të jetë, shpresoj që ju dhe partneri juaj të dy së ​​shpejti të ndiheni shumë më mirë sesa jeni tani. “/abcnews.al