Si duhet ta vendosim letrën higjienike? Kujdes, është e rrezikshme për shëndetin tonë

schedule13:03 - 26 Janar, 2022

schedule 13:03 - 26 Janar, 2022

Nuk do ta bëni më këtë gabim me letrën higjienike në tualet. Letra higjienike është e rrezikshme për shëndetin tonë, por duhet vendosur poshtë apo lart? A është e njëjta gjë?

Kjo polemikë ka kohë që ekziston dhe duket se mënyra se si e varni letrën higjienike tregon shumë për personalitetin tuaj.

Hulumtimet kanë treguar se ata që e kanë letrën poshtë, pra anën e lirë të varur nga lart, kanë më shumë gjasa të kenë një personalitet dominues.

Edhe ata që e vënë përballë, ku pjesa e lirë varet pas murit, janë më pak dinamikë dhe kanë më shumë ndjeshmëri.

Përveç kësaj, ekziston me të vërtetë një mënyrë e duhur për të varur letrën higjienike dhe do të përfitoni nga ndryshimi i pozicionit të saj nëse e vendosni gabim.

Një studim i vitit 2011 tregoi se edhe tualetet publike më të pastra janë plot me baktere të rrezikshme që mund të na sëmurin shumë.

Gjetjet e tyre identifikuan 19 grupe bakteresh në dyer, dysheme, enë sapuni, çezma dhe legena. Vetëm duke prekur këto sipërfaqe rrezikoni të sëmureni dhe problemi është se shumica e njerëzve nuk i lajnë duart aq mirë sa për të hequr qafe bakteret e rrezikshme.

Kur letra higjienike është e varur pranë murit, duart e dikujt mund të bien në kontakt me pjesën e sipërme të letrës ndërsa përpiqen të nxjerrin sa të dojë.

Kjo është arsyeja pse nuk është e drejtë ta varni në atë mënyrë. Njeriu duhet të jetë në gjendje të prekë vetëm pjesën që synon të përdorë. Ndërsa arsyeja pse shumë tualete kanë pajisje speciale në mënyrë që njerëzit të mos vijnë në kontakt me të gjithë rrotullën./abcnews.al