Shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm për këtë përdorim të qepëve, po ju a e dini?

schedule19:17 - 5 Dhjetor, 2021

schedule 19:17 - 5 Dhjetor, 2021

Qepët janë llamba të ngrënshme që kanë një shije dhe erë specifike pikante dhe përdoren më së shpeshti për të përgatitur ushqim. Por përveç kuzhinës, kjo perime ka edhe shumë përdorime të tjera.

Në artikullin e sotëm do të shpjegojmë se si t’i mbani të freskëta hudhrat, qepët e thata dhe qepët e njoma deri në dy muaj: thjesht bëni disa vrima në një qese letre.

Vendosni qepët tuaja në qese, mbyllini me kujdes me një kapëse letre dhe më pas ruajini pa pasur nevojë për frigorifer në dollap për një periudhë prej 2 muajsh ose më shumë.

Si të përdorni gjethet e saj

Përdorni një krehër inox si udhëzues dhe aftësitë me thikën do t’ju vijnë në mënyrë spontane. Prerja e qepës do të bëhet një fllad dhe do të kurseni kohën e përgatitjes.

Mund t’i përdorni gjethet si bazë për lëngun e supës. Supa juaj do të ketë një shije të jashtëzakonshme dhe një ngjyrë kafe të mahnitshme. Për këtë qëllim, mund të përdorni të gjitha mbetjet e perimeve dhe gjetheve dhe të përgatisni një supa të mrekullueshme me lëng mishi.

Nëse vuani nga ngërçet, gjethet e qepës mund t’ju ndihmojnë. Në ujë ziejini 2 grushta gjethe qepë për 10-20 minuta në zjarr të ulët. Më pas kullojini gjethet dhe pini 1 filxhan çdo natë para se të shkoni në shtrat. Shumë shpejt ngërçet do të zhduken.

A nuk janë qepët e mahnitshme? Për më shumë, shikoni videon më poshtë:

/abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!