Shtatë arsye pse fëmija duhet të shkojë në çerdhe

schedule12:53 - 5 Shtator, 2022

schedule 12:53 - 5 Shtator, 2022

Shumë prindër pyesin nëse fëmija i tyre tre vjeçar duhet të shkojë në çerdhe.

Është mirë që prindërit të diskutojnë me edukatorët dhe ekspertët që ata të hyjnë në procesin e shkollës së parë pa stres dhe ankth të madh pasi kjo është diçka që do t’ia kalojnë fëmijës.

Le të shohim 7 arsyet pse duhet t’i thoni PO çerdhes:

1.Kur një fëmijë ndahet nga nëna që e ruan gjithë ditën, atëherë ai do të fillojë të hedhë hapat e parë drejt pavarësisë dhe socializimit.
2. Zgjeron shoqërueshmërinë e tij nëpërmjet pjesëmarrjes në grup.
3. Zhvillohet emocionalisht duke bërë miq dhe përballon grindjet e vogla, xhelozitë në grup etj.
4. Të folurit, fjalori dhe të gjitha aftësitë e komunikimit rriten me shpejtësi.
5. Zgjeron aftësitë motorike me lojën në grup në hapësira të brendshme dhe të jashtme më të mëdha, të dizajnuara në mënyrë të sigurt.
7. Mëson në një kuadër me orar dhe rregulla./abcnews.al