Shikoni shpesh ëndrra erotike? Zbuloni kuptimin

schedule11:55 - 8 Shtator, 2021

schedule 11:55 - 8 Shtator, 2021

Gjumi funksionon në cikle nëntëdhjetë minutash, secila prej të cilave përfshin një fazë të gjumit të ngadaltë dhe një fazë gjumi PEM (lëvizje të shpejtë të syrit). Ëndrrat shfaqen në fazën e dytë. Sa i përket ëndrrave të dashurisë, ato janë pjesë përbërëse e jetës suaj private që në moshë shumë të re dhe rriten në frekuencë me moshën e rritur.

Cili është burimi i ëndrrave të dashurisë? Psikoanalistët bien dakord mbi rrënjët e ëndrrave seksuale: ato nuk janë aspak të rastësishme, por janë fryt i dëshirave që lindin, në mënyrë të pavetëdijshme ose të vetëdijshme gjatë ditës. Për shembull, nëse dikush ju bën përshtypje gjatë ditës, ka shumë të ngjarë që ai të jetë pjesë e fantazisë tuaj ëndërrimtare gjatë gjumit.

Cilat janë qëllimet e ëndrrave erotike? Ëndrrat erotike mund t’ju lirojnë pasi ju lejojnë të jetoni dëshirat e fshehura dhe nevojat seksuale, kështu që ju mund të jetoni një jetë më të lumtur në mëngjes. Të bësh dashuri gjatë një ëndrre tregon se imagjinata është zgjuar ose, sipas Frojdit, se je i aftë të krijosh një skenar të dëshiruar që do të përmbushë instinktet e fshehura.
Në ëndrrat erotike mund të qëndroni besnikë ndaj marrëdhënies tuaj ose të gjeni veten duke bërë seks me kolegun në zyrën e kundërt. Nuk ka rëndësi se çfarë bëni! Tabutë dhe turpi nuk kanë vend në tokën e ëndërrimtarit. Përkundrazi, ëndrrat erotike mund të kapin tabu të tilla.

Për shembull, nëse një grua është mjaft e ftohtë dhe e ndrojtur në shtrat, por në gjumë ajo sheh se ka marrëdhënie seksuale që i ofron orgazma të shumta, ajo mund të kuptojë problemin dhe të kërkojë ndihmën e një specialisti.

A duhet t’ju ​​shqetësojnë ëndrrat seksuale? Sigurisht qe jo! Këto lloj ëndrrash nuk janë shenjë ankthi. por në vend të shëndetit të mirë psikologjik. Është kanali që të gjitha dëshirat e ndrydhura të dalin në sipërfaqe. Sidoqoftë, nuk duhet t’i ngatërroni me realitetin. Kjo është arsyeja pse nuk ka arsye për të ndjerë keqardhje dhe faj për ekzistencën e tyre./abcnews.al