Shenjat që tregojnë se fëmija juaj po përjeton stres

schedule20:09 - 21 Prill, 2021

schedule 20:09 - 21 Prill, 2021

Ankthi, stresi dhe depresioni janë disa nga problemet më të zakonshme midis fëmijëve. Ndonjëherë, prindërit iu bëjnë presion fëmijëve aq shumë sa ata shpesh bëhen pre e stresit. Jo vetëm kjo, probleme si ngacmimi krijojnë presion të panevojshëm mbi fëmijën dhe çojnë në disa ndryshime të sjelljes.

Paaftësia për të fjetur

Edhe fëmijët nuk janë në gjendje të flenë siç duhet gjatë stresit. Nëse fëmija juaj është i stresuar, ai nuk do të jetë në gjendje të fle siç duhet natën dhe do të përjetojë makthe të shpeshta.

 

Shpërthimet e zemërimit

Fëmijët shpesh përballen me çështje zemërimi. Ata nuk e dinë mënyrën e duhur për të shprehur emocionet e tyre. Nëse fëmija juaj ka reagime të shpeshta zemërimi, duket të ketë diçka që e shqetëson atë me siguri.

Kafshimi i thonjve

Ne zakonisht kafshojmë thonjtë kur përjetojmë stres. E njëjta gjë vlen dhe për fëmijët. Ata gjithashtu kafshojnë thonjtë e tyre kur janë të stresuar ose të shqetësuar.

Ndryshimi në modelin e të ngrënit

Ndërsa fëmija është i stresuar, ai / ajo do të hajë më shumë ose nuk do të hajë asgjë. Ushqimi i tepërt ose humbja e oreksit janë disa nga treguesit e zakonshëm të stresit tek fëmijët.

Luhajtjet e shpeshta të humorit

Fëmijët dhe luhatjet e tyre të humorit shkojnë dorë për dore. Nëse fëmija juaj has shumë ndryshime të humorit dhe shpesh e shihni atë duke shpërthyer nga zemërimi, duhet të flisni me ta. Nëse ata tregojnë një ndryshim drastik në sjelljen e tyre, duhet t’ju kushtoni vëmendje. /abcnews.al