Makaronat janë një ushqim që duam më shumë dhe duken shumë të thjeshta për t’u bërë.
I hidhni në ujë të vluar dhe kaq, apo jo? Gabim!
Spageti ka sekretet e veta për t’i shijuar ashtu si duhet dhe nëse jemi perfeksionistë me shijen, duhet t’i dimë.
Një nga karakteristikat më të rëndësishme të gatimit të tyre është madhësia e enës.
Por sa e madhe duhet të jetë tenxherja në mënyrë që ato të marrin madhësinë e duhur dhe të mos dalin me baltë?
Rregulli tregon që ne ziejmë gjysmë kilogram spageti në 4-4,5 litra ujë. Duhet të kemi parasysh që tenxherja duhet të jetë e mbushur me 3/4, atëherë ne po flasim për një enë 6-7 litra.
Gjë që sigurisht tingëllon si një ekzagjerim, por shefat e kuzhinierëve betohen se kjo është sasia ideale e ujit të ftohtë për paketë, në mënyrë që niseshtja të mos tretet dhe të mos ngjitet në makarona./abcnews.al