Shkoni në një dyqan ushqimesh të njohura ose për të blerë fruta. Por edhe një herë zgjedhja nuk ishte më e mira. Pjeshka doli e papjekur, pjepri nuk është i shijshëm, kajsitë prodhohen dhe shalqiri… harta. Dhe pyesni veten nëse ka ndonjë mënyrë që të zgjidhni frutin më të mirë.
Dhe po ka disa sekrete të vogla që do t’ju ndihmojnë. Shikoni më poshtë:
Shalqi
Zgjedhja është e vështirë. Sidoqoftë, ekspertët thonë se sekreti është ta trokisni lehtë në mes. Nëse tingulli që do të nxjerrë shalqiri është i thellë dhe i zbrazët, do të thotë se është i pjekur. Nëse tingulli i tij është i shkurtër dhe i mprehtë është tregues se është i papjekur.
Pjepër
Ne sigurohemi që të zgjedhim një pjepër me erë të fortë, pa njolla të buta ose të çara në lëkurën e tij. Gjithashtu, nëse është e rëndë, do të thotë se është e ëmbël.
Kajsi
Kajsitë marrin ngjyrën e tyre para pjekjes përfundimtare. Pra, në zgjedhjen e tyre, ju shikoni nëse ato kanë aromën karakteristike dhe nuk janë shumë të vështira.
Qershi
Sigurohuni që kërcelli i tyre të jetë i gjelbër dhe jo i thatë. Gjithashtu, ngjyra e tyre duhet të jetë e pastër, jo e butë dhe të mos ketë ndonjë ndryshim në mish. Nëse i doni më të ëmbla, zgjidhni ato që kanë ngjyrë më të errët.
Pjeshkat
Sigurohuni që të jenë pak të butë kur shtypen, që të kenë aromën e tyre karakteristike dhe të mos ketë njolla ose gunga.
Luleshtrydhe
Ata nuk duhet të jenë shumë të pjekur. Ngjyra e tyre duhet të jetë e kuqe e ndezur dhe aroma e tyre intensive./abcnews.al