Rritet numri i vetvrasjeve në Spanjë për shkak të pandemisë

schedule08:34 - 27 Janar, 2022

schedule 08:34 - 27 Janar, 2022

Autoritetet në Spanjë kanë shprehur shqetësimin për rritjen dramatike të vetvrasjeve tek personat e moshës 15 deri në 19 vjeç. Vetëvrasjet janë bërë shkaku kryesor i vdekjes tek të rinjtë pas kancerit.

Një studim i Fondacionit Spanjoll për Parandalimin e Vetëvrasjeve regjistroi 300 vetëvrasje të njerëzve të moshës 15-29 vjeç në vitin 2020 nga gjithsej 3,941 vetëvrasje në vend. 227 ishin meshkuj.

Sipas një sondazhi të mbështetur nga Këshilli i Përgjithshëm i Psikologjisë së Spanjës , 15,5% e popullsisë së vendit pretendojnë se në një moment të jetës së tyre kanë menduar të kryejnë vetëvrasje, por kjo përqindje është rritur në moshën 15-28 vjeç në 25,7 vjeç. %.

Në dekadat e fundit, megjithatë, numri i shtrimeve në spital të personave që përpiqen të vrasin veten është katërfishuar – nga 1,270 në 2000 në 4,048 në 2020, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë .

Vetmia, izolimi dhe frika për një të ardhme të pasigurt janë disa nga problemet që shqetësojnë kryesisht adoleshentët në Spanjë.

/abcnews.al