Rreziku që rrobat e plazhit të lagura mund të fshehin për gratë

schedule09:30 - 21 Korrik, 2022

schedule 09:30 - 21 Korrik, 2022

Në verë, zakoni ynë i preferuar është noti dhe marrja e diellit. E para është shpesh e nevojshme. Megjithatë, veçanërisht gratë duhet të jenë veçanërisht të kujdesshme kur bëhet fjalë për higjienën.

Rrobat e banjës të lagura kanë nevojë për kujdes të madh, pasi nxehtësia e kombinuar me lagështinë gjatë muajve të verës rrit rrezikun e rritjes së kërpudhave në organet gjenitale. Ekspertët kanë disa këshilla për të na thënë që kjo të mos ndodhë, ndërkohë që japin alarmin me një histori infeksionesh mykotike.

Duhet më shumë kujdes kur laheni në pishinë, pasi mbetjet kimike të mbetura në rroba banje mund të prishin ekuilibrin e baktereve në vaginë. Prandaj ekspertët rekomandojnë që, sapo të dilni nga deti apo nga pishina, duhet të bëni menjëherë dush dhe të hiqni rrobat e banjës të lagura, të veshura me një të thatë.

Nuk duhet të uleni dhe të bëni banja dielli me rroba banje të lagura, pasi kjo rrit rrezikun e infektimit. Nëse ka ndonjë simptomë, si kruajtje ose rritje të sekrecioneve vaginale, atëherë konsultohuni me mjekun tuaj./abcnews.al