Rama takohet me sekretarin e Përgjithshem të OKB, Antonio Guterres

schedule15:57 - 23 Shtator, 2017

schedule 15:57 - 23 Shtator, 2017

 

Në New York, kryeministri Edi Rama u takua me sekretarin e Pergjitshëm të OKB-së Antonio. Situata politike dhe ajo në fushën e sigurisë në Ballkanin Perëndimor ishin në fokus të takimit. Kryeministri Rama garantoi se Qeveria shqiptare është e angazhuar me përkushtim të lartë për paqen e sigurinë jo vetëm në rajonin tonë, por edhe me gjerë. Ai nënvizoi se njohja e Kosovës nga të gjitha vendet është një kontribut i drejtpërdrejtë për sigurinë e stabilitetin e të gjithë rajonit dhe të të gjitha vendeve të tij.

Kryeministri Edi Rama po ashtu vlerësoi rolin dhe kontributin e agjencive të OKB në Shqipëri në procesin e reformave. Ndërsa Guterres përgëzoi vendin tonë për Integrimin e Objektivave të Zhvillimit te Qëndrueshëm në Strategjinë Kombëtare të Zhvillimit.