Punoni shumë në kompjuter? Kjo vitaminë ju nevojitet me patjetër

schedule09:05 - 25 Korrik, 2020

schedule 09:05 - 25 Korrik, 2020

Puna në kompjuter është sa e bukur dhe e vështirë. Ndaj sipas studimeve të kryera së fundmi, ata që punojnë në kompjuter kanë nevojë për vitaminë A.

Sytë harxhojnë shumë rodopsinë, pigment fotosensitiv, që është i nevojshëm për të parë sa më mirë. Vitamina A luan rol të rëndësishëm në prodhimin e rodopsinës.

Sakaq, rekomandohet të ruhet pjerrësia e tastierës. Si dhe për të pasur një qëndrim të mirë, pjerrësia duhet të jetë 20 gradë, e ngjashme me bangat e shkollës.

Ndërkohë sfondi përtej ekranit të mos jetë asnjëherë krejt i errët. Të mos ketë reflekse në ekran kontrasti dhe drita e ekranit të rregullohen në vlera mesatare. Ekrani duhet të jetë rreth 50–60 cm larg syve. /abcnews.al