Pse nuk duhet t’i mbani vezët në derën e frigoriferit?

schedule14:57 - 29 Mars, 2021

schedule 14:57 - 29 Mars, 2021

Kur blini vezët në supermarket, ju i nxirrni nga kutia dhe i vendosni në derën e frigoriferit. Por a është mirë që t’i vendosni aty? Zbulojeni më poshtë!

Dera e frigoriferit nuk është e duhura për të vendosur vezët nuk është vendi i duhur, për shkak se dera hapet shumë shpesh. Për shkak të kësaj, ato ekspozohen rregullisht ndaj ndryshimeve të temperaturës. Sipas ekspertëve, kjo mund të çojë në prishjen e tyre shumë shpejt, informon abcnews.al.

Mënyra më e mirë për t’i ruajtur është t’i lini në kutinë e tyre origjinale në brendësi të frigoriferit. Ato do të qëndrojnë të freskëta për një periudhë të gjatë kohore. Temperatura e ulët në brendësi të frigoriferi do të parandalojë gjithashtu rritjen e baktereve. Temperatura ideale për vezët është 4 gradë Celsius./e.b-abcnews.al