Birra është lidhur me verën më shumë se çdo gjë tjetër. Moti i ngrohtë, disponimi i relaksuar, kalimi i shumë kohë jashtë shtëpisë kontribuojnë në konsumimin e këtij emëruesi të ftohtë. Por pse ndiejmë nevojën për një birrë të ftohtë në verë?
Fillimisht përgjigja mund të jetë shumë e thjeshtë: Por çfarë mund të thuash?
Kur jeni në plazh në orën 16:00 dhe keni pirë kafen e parë, keni pirë të dytën, keni konsumuar tashmë një litër e gjysmë ujë, por prapë doni të pini diçka, sigurisht që do të pini një birrë. Është realitet, mos e mohoni. Dhe çfarë të pini? Lëng natyral? Por koha nuk është e duhura. Koktej? Do t’ju lodhë me diellin. Verë? Do ta rrisni temperaturën në gotën e dytë. Freski? Do të keni uri dhe do të dëshironi të hani të gjithë barin e plazhit më pas. Zgjidhja më e dukshme dhe më e sigurt është birra e ftohtë. Kur temperatura i kalon 35 gradë Celsius është ‘miku’ juaj më i mirë.
Birra është gjithashtu e pasur me aminoacide dhe vitamina. Ka veti që stimulojnë funksionet e shpretkës dhe përmirësojnë oreksin. Dhe të mos harrojmë hulumtimin e vjetër të Mayo Clinic, i cili ka arritur në përfundimin se konsumimi i moderuar i birrës mund të zvogëlojë rrezikun e vdekjes nga një atak në zemër ose të minimizojë rrezikun e goditjeve në tru.
Ju e quani atë ilaç. Pra, kush jemi ne që të kritikojmë këdo që pi birrën e ftohtë gjatë verës? Vetëm mos harroni, kënaquni me përgjegjësi!/abcnews.al