Pse femrat kanë dobësi për të pasmet e meshkujve

schedule11:57 - 10 Gusht, 2022

schedule 11:57 - 10 Gusht, 2022

Shkenca më në fund po hedh dritë mbi një zakon që burrat mendonin se kishin një monopol mbi gratë.

Duke folur në aspektin evolucionar, është disi e çuditshme se si njerëzit janë të mbërthyer me të pasmet , pasi është një pjesë themelore e trupit tonë.

Kjo u zgjidh. Por ne nuk mund të mos pyesnim: Cila është arsyeja e mundshme shkencore pse gratë mendojnë se të pasmet e një burri janë të lezetshme?

Nuk ka asnjë studim të vetëm se pse zonjat janë të lidhura me të pasmet. Megjithatë, ekziston një shkencëtare femër që ka kryer disa studime të lidhura: Dr. Kerri Johnson nga UCLA, një eksperte kryesore në psikologjinë e tërheqjes njerëzore, i përmbledhi gjetjet e saj.

“Puna jonë për atraktivitetin e formës së trupit në lëvizje u fokusua në belin dhe ijet dhe sa i lakuar është trupi, i cili përfshin pjesën e pasme”, thotë Johnson. Ajo që ajo zbuloi është se gratë heteroseksuale bëjnë dy gjykime të menjëhershme brenda mikrosekondave: A është ai burrë dhe nëse po, a është ai mashkull?

“Trupat e gjykuar si meshkuj… u gjykuan më tërheqës kur u vlerësuan edhe si mashkullorë”, thotë Johnson. “Ky kombinim dha vlerësimet më tërheqëse për meshkujt.” Dhe mënyra se si një mashkull lëviz, informon shumë mendimin e një gruaje nëse ajo e pëlqen atë apo jo, shkruan abcnews.al.

Nuk janë vetëm të pasmet e tij ato që kanë rëndësi, janë shpatullat e tij në lidhje me të pasmet e tij. Çdo gjë luan një rol. Në përgjithësi, një ekuilibër duhet të mbizotërojë.

Në rast se nuk e keni vënë re, vlen të theksohet se femrat në përgjithësi u kushtojnë më shumë rëndësi tipareve që lidhen me sjelljen dhe personalitetin sesa pamjen e jashtme. Për shembull, ndërsa vetëm 13% e grave thanë se duan që një burrë të ketë një trup në formë, një 66% dërrmuese thanë se vlerësojnë integritetin e karakterit. Optimist, mund të thuhet dikush, duke qenë se jetojmë në një epokë ku imazhi shpesh merr më shumë vlerë sesa thelbi…

Çuditërisht, vetëm 13% e vendosin trupin në formë shumë lart në prioritetet e tyre. Në çdo rast, është një karakteristikë që tërheq femrat dhe u jep sharm meshkujve./abcnews.al