Pse është intimiteti kaq i rëndësishëm për çiftet?

schedule18:26 - 6 Janar, 2021

schedule 18:26 - 6 Janar, 2021

Çfarë nënkuptojmë kur flasim për intimitet në një marrëdhënie? Gjëja e parë që vjen në mendje është ndoshta seksi. Dhe ndërsa ky është një nga aspektet më të rëndësishme të intimitetit midis dy personave, sigurisht që nuk është i vetmi.

Intimiteti është “çelësi” që i japim dikujt për të pasur qasje në botën tonë të brendshme. Ndërtoni intimitet brenda çiftit Tregoni ndershmëri! Jini të gatshëm të flisni, të bëni pyetje dhe të tregoni ndjenjat tuaja më intensivisht. Dhe sigurohuni që të jeni sa më i sinqertë. Kjo ndërton besimin, një tjetër përbërës kryesor në marrëdhëniet e shëndetshme. Tregoni vetes saktësisht kush jeni, pa maska ​​ose mure.

Nëse kjo po ndodh në marrëdhënien tuaj, ju keni arsye për të festuar. Shpesh, me kalimin e kohës, njerëzit priren të veshin forca të blinduara që mund të jenë të vështira për t’u hequr dhe nuk lejojnë që të tjerët t’ju njohin vërtet. Intimiteti është i mirë sepse na mbush me besim, bashkëpunim dhe gjuhë të përbashkët me partnerin tonë. Është mirë të ndiheni të lidhur me dikë tjetër dhe të ndjeni se ky person ju kupton.

Në fakt, ai kontribuon në vetëvlerësim pozitiv. Nëse ka intimitet në një marrëdhënie, çiftet mund të merren me çdo situatë që u ndodh përpara. Dhe këto situata do të forcojnë më tej lidhjen e tyre dhe do t’i bëjnë ata më elastik. l.k/abcnews.al