Pse duhet të vendosni një pecetë të lagur në lavatriçe

schedule08:41 - 22 Shkurt, 2021

schedule 08:41 - 22 Shkurt, 2021

Një person shpenzon mesataraisht rreth 4 orë në javë në lavanderi. Ndërsa lavatriçet moderne kryejnë pjesën më të madhe të punës, ne mund të përmirësojmë ndjeshëm rezultatin e larjes dhe të kursejmë shumë kohë me një truk të thjeshtë. Kjo metodë me siguri do t’ju vijë në ndihmë nëse keni kafshë shtëpiake ose shumë rroba të errëta. Thjesht vendosni një pecetë të lagur në lavatriçen tuaj përpara se të fusni rrobat brenda dhe do të shihni se çfarë do të ndodhë.

Nuk do të mbetet më push në rrobat tuaja

Pse Vendosja e Fshirjes së Lagur në Makinën larëse Mund t'ju Kursojë Një Ton kohë dhe nerva

Pecetat e lagura ndihmojnë në heqjen e pushit dhe fijeve të flokëve nga rrobat. Ata veprojnë si një thithës që pastron copa të vogla pëlhure, dhe fijet e flokëve. Të gjitha këto grimca përfundojnë në pecetat e lagura dhe si rezultat rrobat duken më të pastra.

Sigurohuni që pecetat të jenë mjaft të dendura.

Pse Vendosja e Fshirjes së Lagur në Makinën larëse Mund t'ju Kursojë Një Ton kohë dhe nerva

Pecetat e lagura duhet të jenë aq të forta sa të mos grisen brenda makinës. Mos u përpiqni t’i zëvendësoni pecetat e lagura me letër ose pëlhurë. Ato prej letre nuk janë mjaft të forta, ndërsa pëlhurat nuk do të japin rezultate.

Mos harroni të largoni aromën.

Pse Vendosja e Fshirjes së Lagur në Makinën larëse Mund t'ju Kursojë Një Ton kohë dhe nerva

Nëse nuk doni që rrobat tuaja të thithin aromën e pecetave të lagura, zgjidhni një produkt antibakterial ose pa aromë. Ju gjithashtu mund të shtoni disa zbutës pëlhurash për të larguar aromën. /abcnews.al