Produkti që thith yndyrën nga tiganët dhe enët e kuzhinës

schedule12:55 - 20 Shkurt, 2021

schedule 12:55 - 20 Shkurt, 2021

Padyshim që një nga problemet më të mëdha pas gatimit me vaj është yndyra që ngjitet në tigan, tigan dhe taper dhe hiqet shumë vështirë.

Dhe kush nuk e ka pasur të vështirë të heqë nga tigani sipërfaqen e tij të krijuar pas gatimit? Akoma më keq është situata me kapakët plastikë ku ne ruajmë ushqimin dhe nga i cili vaji del me shumë vështirësi.

Cfare mund te besh; Zgjidhja është shumë e thjeshtë dhe e provuar dhe testuar.

E vetmja gjë që ju nevojitet është pak oriz, çdo lloj. Hidhni pak oriz në sipërfaqen e vajosur dhe lëreni të bëjë punën e vet, e cila nuk është asgjë më shumë sesa thithja e vajit. Lëreni orizin në sipërfaqe për rreth 10 minuta dhe më pas hiqeni. Vazhdoni të lani tiganin ose enën tuaj me ujë të nxehtë dhe shumë detergjent.

Një zgjidhje tjetër e shkëlqyeshme është shtimi i kripës në vend të orizit. Edhe kjo bën një punë shumë të mirë. l.k/abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!