Pothuajse të gjithë çiftet e bëjnë këtë gabim

schedule12:49 - 14 Gusht, 2022

schedule 12:49 - 14 Gusht, 2022

Gjatë periudhave kur kaloni më shumë kohë me partnerin se zakonisht, bëni kujdes që të mos bini në këtë grackë mendore. Sidomos në fillim të një lidhjeje, të gjithë përpiqen ta bëjnë të lumtur partnerin dhe të jenë sa më të mirë. Tingëllon romantike – veçanërisht nëse është reciproke.

Megjithatë, ekspertët thonë se ky është një nga besimet më të rrezikshme për një marrëdhënie. Ideja që çiftet “përmbushin njëri-tjetrin dhe e bëjnë njëri-tjetrin të lumtur” është e pakuptimtë, thotë terapisti i çifteve Hal Runkel. “Kjo është këshilla më e keqe që mund t’i jepni një çifti të sapomartuar.”

Runkel ka gjithashtu një shpjegim shumë të thjeshtë për qëndrimin e tij: ne nuk duhet të duam një person sepse ai na siguron diçka që na mungon, ne duhet ta duam një person për hir të saj, të dëshirojmë atë që është, me ne ose pa ne.

Suzann Pileggi Pawelski dhe bashkëshorti i saj, James Pavelski, autorë të librit Happy Together, gjithashtu kanë një pikëpamje të qartë – “Të besosh se ka dikush që ‘të bën të plotë’ është gabim”, shkruajnë ata në një postim në blog në Psychology Today.

Ju mund të ndiheni një person i kënaqur vetëm me veten tuaj dhe nuk keni nevojë për një person tjetër për këtë. Një nga rreziqet e mundshme të gjetjes së një shpirti binjak që do të na “përsosë” është se ne fillojmë të mendojmë se diku atje jashtë na pret partneri i përsosur.

Një mendim i tillë na bën pasivë – nuk përfshin ndonjë veprim të qëllimshëm nga ana jonë, por çon në pritje të thjeshtë. Siç shkruajnë ata, është e rëndësishme të “punoni për vetë-zhvillimin tuaj” për t’u përgatitur për një marrëdhënie të shëndetshme – pavarësisht nëse jeni aktualisht në një apo jo. /abcnews.al